Dietrix de Jong

Dietrix de Jong (1961) is sinds 1 januari 2015 werkzaam bij DobFar als apothekersassistente.

Zij volgde de opleiding tot apothekersassistente begin 1980 en de voortgezette opleiding voor ziekenhuisbereidingen in 1987. Ze heeft 20 jaar ervaring in de openbare apotheek (en ziekenhuis). Haar specialiteiten in die tijd waren vooral voorlichting gesprekken en het bereiden van geneesmiddelen.

In 2010 is Dietrix bij de bereidingsapotheek Pharma Assist (gespecialiseerd in aseptische bereidingen en bereidingen met risicovolle stoffen) gaan werken. Naast de bereidingen heeft ze zich bij Pharma Assist toegelegd op het aanleggen van productdossiers. Diverse cursussen (zowel interne als externe) hebben bijgedragen aan kennis over de bereiding en GMP regels.

In 2015 heeft Dietrix haar kennis en ervaring ingebracht bij DobFar, om er aan bij te dragen dat DobFar een succevolle bereidingsapotheek wordt. Ook bij DobFar is Dietrix naast het uitvoeren van bereidingen, verantwoordelijk voor de productdossiers.

contact dietrix

Berend Oenema

Berend Oenema (1960) is mede oprichter en gevestigd apotheker van DobFar.
 
Hij volgde de studie farmacie in Groningen en behaalde daar in 1986 het apothekersdiploma. Daarna is hij ca. 25 jaar openbaar apotheker geweest in Velp (Gld). Daar heeft hij in 2005 een bereidingsapotheek opgericht waar alle bereidingen voor vijftien andere apotheken werden verzorgd.
 
In 2012 heeft hij de overstap gemaakt naar een grootbereidende apotheek en heeft zich gespecialiseerd in aseptische en risicovolle bereidingen conform GMP omstandigheden. Als training heeft hij de cursuscyclus “Training Course on Quality Management in Pharma and Biotech” gevolgd.
 
In 2014 heeft Berend samen met Rens de Spa een voor Nederland nieuw concept voor aseptische bereidingen ontwikkeld, de isolatortechnologie, en hebben ze in 2014 de bereidingsapotheek DobFar opgericht. Zijn werkzaamheden zijn divers en omvatten het beoordelen van nieuwe bereidingen, opstellen van productdossiers, onderzoek van houdbaarheden, opstellen van bereidingsprotocollen, quality activiteiten en management taken.

contact Berend
 

Rens de Spa

Rens de Spa (1961) is mede oprichter en apotheker van DobFar.
 
Hij volgde de studie farmacie in Groningen en behaalde daar in 1987 het apothekersdiploma. In 1989 is hij in Zutphen begonnen als openbaar apotheker. Hij maakte daar met zijn  apotheek deel uit van de Maatschap Zutphense Apotheken. Hij was daar onder andere verantwoordelijk voor de (centrale) inkoop, automatisering en de centrale administratie. Daarnaast was zijn apotheek een bereidende apotheek voor nog twee andere apotheken.
 
In 2007 heeft Rens een overstap naar een grootbereidende apotheek gemaakt, gespecialiseerd in aseptische en risicovolle bereidingen. Hij heeft daar een kwaliteitssysteem conform GMP opgezet. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van bereidingsprotocollen, ook conform GMP. Als training heeft hij onder andere de “Training Course on Quality Management in Pharma and Biotech” gevolgd.
 
In 2014 heeft Rens samen met Berend Oenema een voor Nederland nieuw concept voor aseptische bereidingen ontwikkeld, de isolatortechnologie, en hebben ze in 2014 de bereidingsapotheek DobFar opgericht. Zijn werkzaamheden zijn divers en omvatten opstellen en bijhouden documentatie- en kwaliteitssysteem (conform GMP), beoordelen van nieuwe bereidingen, opstellen van productdossiers, opstellen van bereidingsprotocollen en taken op het gebied van P&O.

Contact Rens
 

Nicoliene van Koningsveld-Alberts

Nicoliene van Koningsveld-Alberts (1969) werkt vanaf januari 2015 bij DobFar in de functie van Manager Quality Assurance.

Nicoliene studeerde scheikunde (biochemie, moleculaire biologie) aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarvoor  volgde zij de opleiding tot chemisch analist (HLO).

Sinds 2000 is ze werkzaam in de (bio)farmaceutische industrie op het gebied van Quality Assurance (tevens Qualified Person), Regulatory Affairs en Quality Control. Hierbij ging het met name om aseptisch bereide en terminaal gesteriliseerde producten en Active Pharmaceutical Ingredients. In 2007 kwam er een nieuwe uitdaging op haar pad bij een grote bereidingsapotheek gespecialiseerd in aseptische- en risicovolle bereidingen. Hier heeft ze bijgedragen aan het opzetten en onderhouden van het kwaliteitssysteem conform GMP. Als training heeft zij onder andere de “Training Course on Quality Management in Pharma and Biotech” gevolgd.

Bij DobFar is Nicoliene verantwoordelijk voor het opzetten en handhaven van het kwaliteitssysteem conform de GMP richtlijnen.

Contact Nicoliene

Kees van Midlum

Kees van Midlum (1960) werkt vanaf november 2014 bij DobFar als Teamleider. Hij heeft bijgedragen tot het opzetten van de nieuwe bereidingsapotheek.

Hij is in 1990 begonnen als Farmaceutisch Vakman in de ziekenhuisapotheek van het Medisch Centrum Leeuwarden. Hij heeft hier jaren ervaring opgedaan en vele cursussen gevolgd omtrent de bereidingen en GMP-z. In 2006 is hij overgestapt naar een bereidingsapotheek gespecialiseerd in aseptische en risicovolle bereidingen. Zijn kennis en ervaring is verder uitgebreid, met name op het gebied van GMP, voor een bereidingsapotheek een absolute vereiste om aan te voldoen. In deze bereidingsapotheek is hij doorgegroeid tot teamleider.

Eind 2014 heeft Kees de mogelijkheid aangegrepen om bij DobFar vanaf de start zijn bijdrage te leveren voor het opzetten van een succesvolle bereidingsapotheek.

Bij DobFar is Kees met name verantwoordelijk voor de technische aspecten vanDobFar (onderhoud / aanschaf / bediening apparatuur, Cleanroom) en voor de Environmental Monitoring. Samen met zijn collega’s zorgt Kees uiteraard ook voor een correcte uitvoering van alle processen nodig om de producten van DobFar op een goede manier te produceren en af te leveren.

Contact Kees
 

Henriƫtte Oosterhof

Henriëtte Oosterhof (1980) werkt vanaf november 2014 bij DobFar als Teamleider. Zij heeft bijgedragen tot het opzetten van de nieuwe bereidingsapotheek.

Zij is opgeleid tot apothekersassistente. Ze heeft ervaring opgedaan in zowel de openbare- als de ziekenhuisapotheek. In 2002 kwam ze in aanraking met de bereidingen in het ziekenhuis Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Ze heeft hier jaren ervaring opgedaan en heeft zich in de aseptische en risicovolle bereidingen gespecialiseerd.

In 2006 is zij overgestapt naar een bereidingsapotheek gespecialiseerd in aseptische en risicovolle bereidingen. Haar kennis en ervaring kon ze daar goed overbrengen op nieuwe medewerkers. Daarnaast heeft ze hier veel kennis opgedaan op het gebied van GMP. Zij was onder andere verantwoordelijk voor de werkplanning, het aansturen van de apothekersassistentes en de orderverwerking. Door haar praktische kennis was ze ook een vraagbaak voor het assortiment en bereidingsvragen. In deze bereidingsapotheek is ze uiteindelijk doorgegroeid tot teamleider.

In 2014 heeft ze de overstap gemaakt naar DobFar. Ze heeft de uitdaging aangegrepen om opnieuw een bereidingsapotheek van de grond af aan op te bouwen. Bij DobFar zal ze dezelfde taken en verantwoordelijkheden hebben als bij haar vorige werkkring. Vooral haar rol als vraagbaak is opnieuw erg belangrijk.

Contact Henriëtte